Cloudflare wprowadza Speed Brain, aby natychmiastowo generować miliony stron internetowych o 45% szybciej

Cloudflare dokonuje ogromnego postępu w zakresie codziennej wydajności Internet dla milionów Internet

San Francisco, Kalifornia, 25 września 2024 r. – Cloudflare, Inc. (NYSE: NET), wiodąca firma w connectivity cloud , ogłosiła dzisiaj Speed Brain, nowy produkt, który współpracuje z niektórymi najpopularniejszych Internet , aby przyspieszyć ładowanie stron internetowych nawet o 45% szybciej, bezpłatnie. Speed Brain ma na celu całkowite wyeliminowanie czasów ładowania, przewidując następną stronę, którą odwiedzi użytkownik, oraz pobierając stronę do pamięci podręcznej przeglądarki, zanim użytkownik przejdzie do niej. Teraz witryny internetowe korzystające z Cloudflare ładują się szybciej niż kiedykolwiek wcześniej, niemal natychmiast.

Wraz z rozwojem Internet szybkość stała się jednym z najbardziej krytycznych czynników poprawiających doświadczenia online – Internet ewoluował od minut oczekiwania na pobranie utworu do 100 milisekund, w których „ natychmiastowy” mamy wrażenie, że przeglądanie jest idealne. doświadczenie. Jedną z pozostałych przeszkód na drodze do skrócenia czasu ładowania jest opóźnienia w pobieraniu określonych fragmentów strony internetowej – od plików HTML po statyczne obrazy – podczas odwiedzania witryna. Speed Brain ma na celu całkowite wyeliminowanie tego czasu oczekiwania i natychmiastowe renderowanie stron.

Włączając Speed Brain, firma Cloudflare sprawiła, że miliony stron Internet stały się prawie o 50 procent szybsze i to natychmiast. Oznacza to, że Internet na całym świecie mogą przeglądać witryny, komunikować się, uczyć się oraz pracować szybciej i bardziej niezawodnie ” mówi Matthew Prince, współzałożyciel i CEO Cloudflare. Uważamy, że nikt nie powinien musiał płacić za przyspieszenie działania swojej strony internetowej, a Internet zasługują na jak najszybsze doświadczenie. Podczas gdy wiele z nich próbowało skrócić lub wyeliminować czasy ładowania, Cloudflare jest w wyjątkowej sytuacji, aby pomóc tej znacznej części Internet korzystającej z naszej sieci.

Nowa funkcja Cloudflare Speed Brain pobiera z wyprzedzeniem treść strony, którą użytkownik najprawdopodobniej odwiedzi w następnej kolejności. Obecnie odbywa się to w sposób konserwatywny poprzez spekulacje, która strona odwiedzi użytkownik, gdy jego kursor najedzie na link lub zacznie klikać. W nadchodzących miesiącach oraz do 2025 roku Cloudflare będzie oferować bardziej agresywne predykcje wykorzystujące uczenie maszynowe i sztuczną inteligencję do przewidywania następnej strony, którą odwiedzi użytkownik, na podstawie poprzedniego ruchu w Internet i żądań. Na przykład funkcja Speed Brain w witrynie e- witryna sprzedającej odzież wykorzystuje informacje z poprzednich żądań Internet do przewidzenia z dużą dokładnością, że typowy odwiedzający prawdopodobnie kliknie „Koszule” na stronie nadrzędnej „Męskie > Ubrania”. Na tej podstawie Speed Brain może zacząć dostarczać treści statyczne, takie jak obrazy, zanim użytkownik kliknie link „Koszule”. W rezultacie, gdy użytkownik kliknie przycisk 'Koszule', strona ładuje się natychmiast. Ta innowacja jest możliwa dzięki interfejsowi Chrome Speculation-Rules interfejs API oraz ogromnej globalnej sieci Cloudflare, która znajduje się między klientami a serwerami, co ma dobrą pozycję dla Speed Brain.

Cloudflare zbudowała reputację w branży jako eksperta w zakresie szybkości i pomagania w ulepszaniu Internet dla wszystkich użytkowników mówi Barry Pollard, Web Performance Developer Advocate, Google. Nasz zespół z radością obserwuje, jak firma Cloudflare wykorzystuje szansę na znacznie szybsze przeglądanie tak wielu osób od samego początku dzięki korzystaniu z interfejs API Speculation-Rules, w tak prosty sposób: właścicieli witryn. Optymalizacja uczenia maszynowego, która już teraz pracuje, odejmie od właścicieli witryn jeszcze większe obciążenie i przyspieszy korzystanie z Internet dla tylu osób.

Narzędzie Speed Brain jest natychmiast i bezpłatnie dostępne we wszystkich planach Cloudflare ; Narzędzie Speed Brain jest obecnie domyślnie włączone w milionach domen pakietu Free plan. Plany pakiet Pro, Business (dla małych firm) i Enterprise można włączyć ręcznie jednym kliknięciem. Speed Brain jest przeznaczony dla przeglądarek Internet opartych na Chromium, takich jak Google Chrome czy Microsoft Edge.

Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z poniższymi zasobami:

O Cloudflare

Cloudflare, Inc. (NYSE: NET) to jedna z najważniejszych firm w connectivity cloud , której misją jest pomóc budować lepszy Internet. Umożliwia organizacjom zwiększanie szybkości pracy i bezpieczeństwa pracowników, aplikacji oraz sieci w dowolnym miejscu, przy jednoczesnym uproszczeniu systemów i obniżeniu kosztów. Globalna connectivity cloud Cloudflare stanowi jednolitą platformę produktów i narzędzi programistycznych w natywnej technologii chmurowej o najpełniejszym zestawie funkcji, dzięki którym każda organizacja może uzyskać kontrolę potrzebną do pracy, rozwoju i dynamicznego wzrostu swojej działalności.

Dzięki jednej z największych i najbardziej połączonych ze sobą sieci na świecie Cloudflare chroni codziennie swoich klientów przed miliardami zagrożeń i ataków online. Cloudflare zaufały miliony organizacji – od największych marek przez przedsiębiorców i małe firmy po organizacje non-profit, grupy humanitarne i rządy na całym świecie.

Dowiedz się więcej o connectivity cloud Cloudflare na stronie cloudflare.com/connectivity-cloud. Czytaj o najnowszych trendach i analizach dotyczących Internet na stronie https://radar.cloudflare.com.

Obserwuj nas: Blog | X | LinkedIn | Facebook | Instagram

Stwierdzenia dotyczące przyszłości

Niniejszy komunikat prasowy zawiera stwierdzenia dotyczące przyszłości w rozumieniu artykułu 27A ustawy o papierach wartościowych z 1933 roku z późn. zm. oraz artykułu 21E ustawy o giełdzie papierów wartościowych z 1934 roku z późn. W niektórych przypadkach można rozpoznać stwierdzenia odnoszące się do przyszłości, ponieważ zawierają słowa takie jak „może”, „będzie”, „powinien”, „oczekiwać”, „badania”, „plan”, „przewidywać”, „może”, „ zamierzać, „celować”, „projektować”, „rozważać”, „uwierzyć”, „oszacować”, „przewidywać”, „potencjał” lub „kontynuować” dotyczą oczekiwań, strategii, planów lub zamiarów Cloudflare. Jednak nie wszystkie stwierdzenia dotyczące przyszłości zawierają te słowa identyfikujące. Stwierdzenia dotyczące przyszłości wyrażone lub dorozumiane w tej komunikacie prasowym obejmują między innymi oświadczenia dotyczące możliwości i skuteczności narzędzia Speed Brain i jego funkcji oraz innych produktów i technologii Cloudflare, korzyści dla klientów Cloudflare płynących z korzystania ze Speed Brain oraz jego powiązanych funkcji oraz innych produktów i technologii Cloudflare, rozwoju technologicznego Cloudflare, przyszłych operacji, rozwoju, inicjatyw lub strategii, a także komentarzy dyrektora generalnego Cloudflare i innych osób. Rzeczywiste wyniki mogą się znacznie różnić od wyników podawanych lub sugerowanych w stwierdzeniach dotyczących przyszłości ze względu na szereg czynników, w tym między innymi rodzaje ryzyka opisane w dokumentach Cloudflare składanych w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (SEC), w tym w raporcie Cloudflare Quarterly Report on Form 10 -Q złożonym 1 sierpnia 2024 r., Jak również inne wnioski, które Cloudflare może co jakiś czas składać do SEC.

Stwierdzenia dotyczące przyszłości zawarte w niniejszym komunikacie prasowym odnoszą się wyłącznie do wydarzeń na dzień ich publikacji. Cloudflare nie zobowiązuje się do aktualizowania jakichkolwiek stwierdzeń dotyczących przyszłości zawartych w niniejszym komunikacie prasowym w celu uwzględnienia wydarzeń lub okoliczności, które nastąpiły po dacie tego komunikatu prasowego, ani w celu uwzględnienia nowych informacji bądź wystąpienia nieprzewidzianych zdarzeń, z wyjątkiem przypadków wymaganych przez prawo. Cloudflare może nie zrealizować planów, intencji lub oczekiwań ujawnionych w stwierdzeniach dotyczących przyszłości Cloudflare i nie należy nadmiernie polegać na stwierdzeniach dotyczących przyszłości Cloudflare.

© 2024 Cloudflare, Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone. Cloudflare, logo Cloudflare i inne znaki Cloudflare są znakami towarowymi i/lub zarejestrowanymi znakami towarowymi firmy Cloudflare, Inc. w Stanach Zjednoczonych i innych jurysdykcjach. Wszelkie inne znaki i nazwy w tym miejscu wymienione mogą być znakami towarowymi ich odpowiednich właścicieli.

Informacje kontaktowe dla prasy